Gravel tennisbaan

Laat een gravel tennisbaan aanleggen of renoveren door de specialisten van Wijnbergen Sportbouw. Gravel was altijd het populairste materiaal voor tennisbanen, al hebben de all-weatherbanen (o.a. kunstgras en Advantage RedCourt de laatste 15 jaar een inhaalslag gemaakt vanwege een verschil in onderhoud en bespeelbaarheid. Wij leggen u graag uit wat de voordelen en nadelen van een gravelbaan zijn. Profiteer van de expertise en kunde van Wijnbergen Sportbouw:

 • Al 35 jaar de specialist in gravel tennisbanen
 • Conform vereisten NOC*NSF en KNLTB
 • Gekeurd door KIWA/ISA-Sport
 • Inclusief inrichting en eventueel onderhoud

Voor meer informatie of een offerte op maat neemt u contact met ons op. Wij reageren vaak al binnen één werkdag.

Kenmerken gravel tennisbanen

Een gravel tennisbaan bestaat uit gemalen bakstenen en gebroken keramiek. Samen vormt dit een mengsel waarmee de baan bedekt wordt. Het materiaal zorgt voor de optimale balstuit en balsnelheid en glijdt goed.

Voordelen

Van oudsher is gravel het populairste materiaal voor tennisbanen. Wij zetten voor u op een rijtje waarom de gravelbaan zo geliefd is:

 • Het minst blessuregevoelig
 • Levensduur van 20 tot 30 jaar
 • Voorkeur van tennissers
 • Geschikt voor rolstoeltennis
 • Goedkoper in aanleg dan andere baansoorten

Nadelen

Ten opzichte van andere banen heeft de gravelbaan ook een paar nadelen. Wij zetten ze voor u op een rijtje, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

 • Beperkt speelseizoen (gemiddeld vanaf eind maart tot eind november)
 • Dagelijks onderhoud nodig om de spelkwaliteit te behouden
 • Beregening is noodzakelijk

Soorten gravelbanen

U heeft de keuze uit verschillende soorten gravel tennisbanen, zoals Gravel-plus Premium met een verbeterde regenwaterafvoer en Canada Tenn, die gemaakt wordt van natuurgesteente. Voor meer informatie over de kosten van elk type baan neemt u contact met ons op.

Gravel-plus Premium

Gravel-plus Premium biedt u alle voordelen van een gravelbaan met minder intensief onderhoud. We leggen de baan onder afschot aan. Dit betekent dat er een flauwe helling is, waardoor het regenwater gemakkelijker wegloopt. Ook is de toplaag harder, zodat de baan minder gevoelig is voor beschadiging.

Bekijk Gravel-plus Premium

 

Gravelbaan

Volledig ingericht

Bij het aanleggen van de tennisbaan zorgen we dat u direct kunt spelen. Dit betekent dat we ook de beregening verzorgen, evenals verlichting, hekwerk, belijning en de benodigde onderhoudsmaterialen, zodat u de baan zelf kunt schoonmaken en aanvegen na een potje tennis.

Onderhoud van gravel tennisbanen

Het onderhouden van uw gravel tennisbaan kunt u uitbesteden aan Wijnbergen Sportbouw. Wij zijn gespecialiseerd in het onderhouden en aanleggen van tennisbanen en kunnen daardoor de levensduur van de baan verlengen en de kwaliteit behouden. Voor meer informatie over onze diensten en tips voor het onderhoud bekijkt u onze onderhoudspagina.

Gravel tennisbaan laten aanleggen door Wijnbergen Sportbouw

Neem via 0343 453 757 contact op met Wijnbergen Sportbouw bij vragen over het aanleggen, onderhouden of renoveren van een gravel tennisbaan. Wij vertellen u graag meer en maken een geheel vrijblijvende offerte voor u.

Veelgestelde vragen over gravelbanen

Bij Wijnbergen Sportbouw krijgen we vaak dezelfde vragen over gravelbanen. Daarom hebben we de meestgestelde vragen voor u op een rijtje gezet en beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We beantwoorden hem graag.

Waarom is het belangrijk dat je gravelbanen sproeit?

Door de gravelbanen nat te sproeien zorgt u ervoor dat het gravel zijn binding behoudt. Wanneer het gravel niet vochtig genoeg is kan het als het ware uiteenvallen. Doorgaans is driemaal daags, twee tot drie minuten sproeien voldoende om de baan in een goede conditie te houden. Wanneer het warmer is, is het belangrijk om de banen wat vaker te sproeien, ook ’s nachts.

Waarom kun je niet spelen op een natte gravelbaan?

Wanneer u blijft spelen in de regen, zullen de speeleigenschappen gaan veranderen. De ballen worden zwaar omdat ze vocht opnemen en de baan wordt modderig. Hierdoor zullen de ballen niet meer goed stuiteren, waardoor het spelen moeilijker gaat. Ook vergroot u de kans op uitglijden door de modderige ondergrond.

Waarom kun je in de winter niet spelen op een gravelbaan?

In principe kan er op gravel worden doorgespeeld tot de eerste vorst. Let er wel op dat het onderhoud ook door moet gaan. Na opdooi is gravel zacht en papperig en dus onbespeelbaar. Soms kan een baan na een vorstperiode door te walsen weer bespeelbaar worden gemaakt, maar een nieuwe vorst kan al dit werk weer ongedaan maken.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking*