Gravel tennisbaan

Aanleg gravelbaan

Laat een gravel tennisbaan aanleggen of renoveren door de specialisten van Wijnbergen Sportbouw. Gravel was altijd het populairste materiaal voor tennisbanen, al hebben de all-weatherbanen (o.a. kunstgras en Advantage RedCourt de laatste 15 jaar een inhaalslag gemaakt vanwege een verschil in onderhoud en bespeelbaarheid. Wij leggen u graag uit wat de voordelen en nadelen van een gravelbaan zijn. Profiteer van de expertise en kunde van Wijnbergen Sportbouw:

 • Al 35 jaar de specialist in gravel tennisbanen
 • Conform vereisten NOC*NSF en KNLTB
 • Gekeurd door KIWA/ISA-Sport
 • Inclusief inrichting en eventueel onderhoud

Voor meer informatie of een offerte op maat neemt u contact met ons op. Wij reageren vaak al binnen één werkdag.

Kenmerken gravel tennisbanen

Een gravel tennisbaan bestaat uit gemalen bakstenen en gebroken keramiek. Samen vormt dit een mengsel waarmee de baan bedekt wordt. Het materiaal zorgt voor de optimale balstuit en balsnelheid en glijdt goed.

Voordelen

Van oudsher is gravel het populairste materiaal voor tennisbanen. Wij zetten voor u op een rijtje waarom de gravelbaan zo geliefd is:

 • Het minst blessuregevoelig
 • Levensduur van 20 tot 30 jaar
 • Voorkeur van tennissers
 • Geschikt voor rolstoeltennis
 • Goedkoper in aanleg dan andere baansoorten

Nadelen

Ten opzichte van andere banen heeft de gravelbaan ook een paar nadelen. Wij zetten ze voor u op een rijtje, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

 • Beperkt speelseizoen (gemiddeld vanaf eind maart tot eind november)
 • Dagelijks onderhoud nodig om de spelkwaliteit te behouden
 • Beregening is noodzakelijk

Soorten gravelbanen

U heeft de keuze uit verschillende soorten gravel tennisbanen, zoals Tennis Force ® II, die het hele jaar door bespeelbaar is, Gravel-plus Premium met een verbeterde regenwaterafvoer en Canada Tenn, die gemaakt wordt van natuurgesteente. Voor meer informatie over de kosten van elk type baan neemt u contact met ons op.

Tennis Force ® II

De Tennis Force ® II all-weatherbaan verlengt de bespeelbaarheid van de gravelbaan. Reguliere gravelbanen zijn enkel te bespelen van april tot november, maar op TennisForce ® II speelt u vrijwel het hele jaar. Dankzij de goede waterafvoer en gebonden gravellaag is er minder onderhoud nodig.

Bekijk Tennis Force ® II

Gravel-plus Premium

Gravel-plus Premium biedt u alle voordelen van een gravelbaan met minder intensief onderhoud. We leggen de baan onder afschot aan. Dit betekent dat er een flauwe helling is, waardoor het regenwater gemakkelijker wegloopt. Ook is de toplaag harder, zodat de baan minder gevoelig is voor beschadiging.

Bekijk Gravel-plus Premium

Canada Tenn

Het natuurgesteente waarvan Canada Tenn gemaakt wordt, is hard en zeer slijtvast. Het grijsgroene materiaal is samengesteld met korrels van verschillende groottes om de spelkwaliteit positief te beïnvloeden. Canada Tenn verlengt het speelseizoen ten opzichte van een reguliere gravelbaan.

 

Bekijk Canada Tenn

 

Gravelbaan

Volledig ingericht

Bij het aanleggen van de tennisbaan zorgen we dat u direct kunt spelen. Dit betekent dat we ook de beregening verzorgen, evenals verlichting, hekwerk, belijning en de benodigde onderhoudsmaterialen, zodat u de baan zelf kunt schoonmaken en aanvegen na een potje tennis.

Onderhoud van gravel tennisbanen

Het onderhouden van uw gravel tennisbaan kunt u uitbesteden aan Wijnbergen Sportbouw. Wij zijn gespecialiseerd in het onderhouden en aanleggen van tennisbanen en kunnen daardoor de levensduur van de baan verlengen en de kwaliteit behouden. Voor meer informatie over onze diensten en tips voor het onderhoud bekijkt u onze onderhoudspagina.

Advies aanvragen

Neem via 0343 453 757 contact op met Wijnbergen Sportbouw bij vragen over het aanleggen, onderhouden of renoveren van een gravel tennisbaan. Wij vertellen u graag meer en maken een geheel vrijblijvende offerte voor u.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking*

Niet leesbaar? Verander tekst