Onderhoud gravel tennisbaan

Om te genieten van bespeelbare tennisbanen is onderhoud van de gravel erg belangrijk. Daarvoor kunt u het beste een specialist als Wijnbergen Sportbouw inschakelen, omdat u dan de garantie heeft dat uw tennisbaan goed onderhouden wordt en dus jarenlang mooi en bespeelbaar blijft. Neem voor advies over onderhoud van uw gravel tennisbaan contact met ons op Of vul ons contactformulier in.

KLEIN ONDERHOUD AAN UW GRAVEL TENNISBAAN

Naast een grote jaarlijkse onderhoudsbeurt moet de gravel wekelijks tot maandelijks onderhouden worden met kleinere werkzaamheden. We geven u graag advies over regelmatig onderhoud aan uw gravel tennisbaan en we voorzien u graag  van alle materialen om deze werkzaamheden uit te voeren.

RAVEL BIJSTROOIEN

De eerste weken na de jaarlijkse onderhoudsbeurt is het belangrijk om regelmatig gravel (standaard 0-2) bij te strooien, voornamelijk bij het servicevak en rond de achterlijn. Vul echter niet met te grove gravel aan, omdat dit niet aan de toplaag hecht. Een te grove korrel leidt tot een ongelijke toplaag.

BEREGENEN VAN DE BAAN

Gravel tennisbanen moeten beregend worden, omdat ze niet mogen uitdrogen. Ook adviseren we om, wanneer u een automatisch systeem heeft, ’s nachts te beregenen. Het water kan dan goed in de grond trekken. Pas de beregening aan naar de weersomstandigheden en de behoefte van de tennisbaan.

GRAVELBAAN EGALISEREN

Om een gravel tennisbaan te egaliseren, kunt u een dubbele rubberrei met sleepnet gebruiken. De eerste rubberrei snijdt daarbij door alle ongelijkheden en de tweede rubberrei egaliseert de gravel. Regelmatig vegen met een dubbele draadstaalbezem zorgt er voor dat de gravel meer water doorlaat, waardoor de tennisbaan langer bespeelbaar blijft.

GROOT ONDERHOUD AAN UW GRAVEL TENNISBAAN

Wijnbergen Sportbouw kan u heel precies vertellen welk onderhoud nodig is voor uw tennisbaan. Onze specialisten controleren de conditie van de gravel en weten welke onderhoudswerkzaamheden ze moeten uitvoeren. Voor onderhoud aan uw gravel tennisbaan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 0343 453 757. We komen graag bij u langs om uw tennisbaan te controleren en u te adviseren over het onderhoud.

NIEUWE GRAVEL AANBRENGEN

Om de tennisbaan weer op te vullen, brengen we nieuwe gravel aan op de baan. Dit doen we met een grote kruiwagen of aanhangwagen en een schep. Als alle gravel geplaatst is (ongeveer 3 ton per baan) egaliseren we de tennisbaan.

WIJNBERGEN SPORTBOUW VOOR UW NIEUWE GRAVEL TENNISBAAN

Voor we beginnen met het aanleggen van uw nieuwe tennisbaan, komen we bij u op bezoek om alles te bekijken. Vervolgens maken we een offerte op en daarna kan de aanleg van de tennisbaan beginnen. Wilt u een nieuwe tennisbaan laten aanleggen door Wijnbergen Sportbouw of heeft u vragen over het onderhoud van gravel tennisbanen? Neem dan contact met ons op via info@wijnbergen-sportbouw.nl of bel.