Mini tennisbaan

Een mini tennisbaan laten aanleggen is een prachtige manier om jonge spelers kennis te laten maken met tennis. De kleinere ruimtes maken het voor hen toegankelijker om tennis onder de knie te krijgen. Daarnaast kan een minibaan de overige tennisbanen op de club ontlasten als de tennisleraar er ook gebruikt van maakt voor trainingen. Wijnbergen Sportbouw levert een complete minibaan af. Inclusief hekwerk, mini tennispalen met net en alle gewenste accessoires. Samen bespreken we wat voor u de ideale mini tennisbaan is.

  • Ideaal voor het werven van nieuwe jeugdspelers
  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Perfect om het korte spel te oefenen
  • Geweldig voor mini toernootjes en speciale trainingen

Ombouwen van een gravelbaan tot meerdere minibanen

Het is ook mogelijk om een gravelbaan om te bouwen tot minibaan. Hierbij veranderen we niks aan de gravelbaan zelf: we meten het veld, plaatsen de lijnen en monteren de netten. Het ombouwen van een enkele gravelbaan kan al goed zijn voor 4 minibanen. Veel tennisverenigingen kiezen hiervoor om de jeugd te voorzien van eigen velden.

Afmetingen en ondergrond van een mini tennisbaan

Een mini tennisbaan is het kleine broertje van de normale baan. Het speelveld van de minibaan is in de meeste gevallen 11 meter in de lengte en 6 meter in de breedte. Over het algemeen worden mini tennisbanen van gravel, kunstgras of drainbeton gemaakt.

Mini tennis voor volwassenen: padel

De mini tennisbaan trekt voornamelijk jeugdspelers. Veel volwassen spelers kiezen eerder voor een andere variant: padel. Padel is een alternatief voor tennis dat zich op een kleinere baan afspeelt. In een glazen kooi speelt u met z’n vieren een combinatie van squash en tennis waarbij de bal tegen de muren mag stuiteren, maar wel tussen de lijnen moet landen. Wijnbergen Sportbouw levert en plaatst complete padelkooien in samenwerking met Padelfactory.

Mini tennisbaan: renovatie en onderhoud

Een minibaan heeft in principe dezelfde mate van onderhoud nodig als een gewone tennisbaan. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel de minibaan wordt bespeeld. Wijnbergen Sportbouw verzorgt het externe onderhoud en renoveert de baan wanneer nodig.

Hoge kwaliteit mini tennisbaan

Wijnbergen Sportbouw is aangesloten bij de Vereniging van Tennisbouwers Nederland (VTN). Daarnaast zijn al onze professionele tennisbanen goedgekeurd door KIWA ISA-Sport en voldoen ze aan de vereisten van zowel het NOC*NSF en de KNLTB. U kunt er dus vanuit gaan een hoogwaardige tennisbaan afgeleverd te krijgen.

Maak een afspraak met de tennisbaanspecialist van Nederland

Heeft u interesse in een minibaan om uw tennisvereniging een extraatje te geven? Neem dan contact op met een van onze tennisbaanspecialisten. Bel ons op 0343 343 757, stuur een mail naar info@wijnbergen-sportbouw.nl of vul onderstaand contactformulier in.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking*