Onderhoud padelbaan

Om zo lang mogelijk van uw padelbaan te kunnen genieten, is het belangrijk dat u minimaal jaarlijks uw baan voorziet van het nodige onderhoud. Het onderhouden van padelbanen kunt u het beste door specialisten laten doen. Hierdoor weet u zeker dat uw baan in topconditie blijft en u er jarenlang op kunt blijven spelen. Vraag een offerte aan bij Wijnbergen Sportbouw voor het onderhouden van uw padelbaan of bel ons bij vragen.

  • Al meer dan 35 jaar ervaring
  • Specialist in het aanleggen van tennisbanen
  • Inzetbaar voor onderhoud van alles soorten tennisbanen

De verschillende onderdelen van een padelbaan

Voor het onderhouden van padelbanen maken we een onderscheid in drie verschillende soorten onderhoud, namelijk:

  • Het controleren van de staalconstructie
  • Het onderhouden van het kunstgras
  • Het controleren van het glaswerk

 

Controle van de staalconstructie

Tijdens het spelen van padel wordt er regelmatig met de bal tegen de kooi en het glaswerk geslagen. Daarnaast komt het voor dat fanatieke spelers tijdens het spel tegen de kooi stoten. Wanneer u uw padelbanen net heeft laten aanleggen, raden we aan binnen twee manden een eerste controle uit te voeren. U controleert hierbij of alle bevestigingspunten nog goed vastzitten. Is dit niet het geval? Dan raden we aan specialisten te laten komen om ze weer vast te zetten. Zit alles nog goed vast? Dan raden we aan minimaal één keer per jaar uw padelbaan te laten controleren door de specialisten van Wijnbergen Sportbouw.

Onderhoud kunstgras

Het kunstgras wordt tijdens het padellen intensief gebruikt. Daarom is het belangrijk dat u minimaal één tot twee keer uw kunstgras laat onderhouden. Hiermee verlengt u niet alleen de levensduur van het kunstgras, het bevordert ook de speleigenschappen én het verbetert de waterdoorlatendheid.

Controle van het glaswerk

Zoals gezegd komt het nog wel eens voor dat fanatieke spelers tegen het glas vallen bij het proberen te halen van een goedgeplaatste bal. Om ongelukken te voorkomen is het heel belangrijk dat u het glaswerk van uw padelbaan minimaal elke twee maanden controleert of laat controleren. Zo voorkomt u dat het glas onopgemerkt beschadigd raakt en barst bij een ongelukkige val.

Contact opnemen met Wijnbergen Sportbouw

Wilt u meer informatie over het laten onderhouden van uw padelbanen? Neem dan contact op met de specialisten van Wijnbergen Sportbouw. U kunt onderstaand contactformulier invullen of bel ons via 0343 453 757.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking*