Kunstgras tennisbaan

KUNSTGRAS TENNISBAAN AANLEGGEN

De kunstgras tennisbaan is niet meer weg te denken in Nederland. Terwijl vroeger voornamelijk gespeeld werd op gravelbanen zien we vanaf de jaren 90 steeds meer kunstgrasbanen. Dit komt onder meer doordat kunstgras veel onderhoudsvriendelijker is dan gravel en de baan het hele jaar bespeelbaar is. Laat uw kunstgras tennisbaan aanleggen door Wijnbergen Sportbouw.

 • Al 35 jaar de specialist in tennisbanen
 • Conform vereisten NOC*NSF en KNLTB
 • Gekeurd door KIWA/ISA-Sport
 • Inrichten en onderhouden van uw baan mogelijk

Bel Wijnbergen Sportbouw voor de mogelijkheden of vraag direct een offerte aan. U ontvangt vaak al binnen 1 werkdag een reactie.

EIGENSCHAPPEN KUNSTGRAS TENNISBANEN

Kunstgrasbanen, ook wel zandkunstgras tennisbanen genoemd, bestaan uit kunstgrasvezels met zand ertussen. Dit zand bevordert het spel, omdat het de baan stroever maakt en de omstandigheden van gravel nabootst.

VOORDELEN

Steeds meer tennisverenigingen kiezen voor kunstgras vanwege de volgende voordelen:

 • Vrijwel het hele jaar door bespeelbaar
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Goede waterdoorlatenheid
 • Intensief bespeelbaar

NADELEN

De kunstgras tennisbaan is echter niet altijd de beste keuze, want:

 • Verminderde balstuit en balsnelheid ten opzichte van een gravelbaan
 • Vaardigheden als balans en het gebruik van hoeken leert u minder goed aan
 • Rolstoeltennis is relatief zwaar

SOORTEN KUNSTGRAS TENNISBANEN

Er bestaan verschillende soorten zandkunstgras tennisbanen met elk hun eigen voordelige eigenschappen. Zo kiest u bijvoorbeeld voor een Advantage Redcourt of Eurotop baan. De kosten verschillen per type baan. Wij voorzien u graag van vrijblijvend advies.

ADVANTAGE REDCOURT

De speeleigenschappen van de Advantage Redcourt tennisbaan zijn vergelijkbaar met gravel. Ook profiteert u van de doorlopende bespeelbaarheid van een kunstgrasbaan. We ontwierpen deze baan speciaal, zodat u het beste van beide werelden heeft.

Bekijk Advantage Redcourt

EUROTOP

Eurotop bestaat uit een laag waterdoorlatend beton. Met een coating gebruikt u het materiaal als tennisbaan. Ook kunt u Eurotop als basis gebruiken voor een kunstgrasbaan. We brengen dan een zandkunstgrasmat aan over de Eurotoplaag.

Bekijk Europtop

INRICHTING

Naast het aanleggen van de baan zelf, verzorgen we desgewenst ook de inrichting van het tennispark. We installeren bijvoorbeeld functionele verlichting, plaatsen oefenmuren en hekwerken, zodat het veld helemaal af is. Ook verzorgen we de netten en scoreborden, zodat u direct kunt spelen.

RENOVATIE EN ONDERHOUD VAN ZANDKUNSTGRASBANEN

Met professioneel onderhoud behoudt u de kwaliteit en geeft u uw tennisbaan een langere levensduur. Wijnbergen Sportbouw is al 35 jaar de specialist in de aanleg en het onderhoud van tennisbanen, dus komen we ook graag bij u langs. Bekijk de mogelijkheden op onze onderhoudspagina.

LAAT UW KUNSTGRAS TENNISBAAN AANLEGGEN

Voor meer informatie over het laten aanleggen van een kunstgras tennisbaan belt u 0343 453 757. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of laat u adviseren. Is uw baan aan vernieuwing toe, maar wilt u de basis behouden? Dan kunnen we uw zandkunstgrasbaan ook renoveren.