Kosten aanleg tennisbaan

Wilt u een tennisbaan laten aanleggen? Dan wilt u vooraf weten wat de kosten zijn. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal tennisbanen, de inrichting van het tennispark en het type baan waar u op wilt spelen. Wij leggen u uit met welke kosten u rekening moet houden voor de aanleg van een tennisbaan van hoge kwaliteit.

  • Offerte op maat voor uw tennisbaan of tennispark
  • Profiteer van 35 jaar specialistische kennis en inzicht
  • Banen en materialen van de hoogste kwaliteit

Vraag direct een offerte aan bij Wijnbergen Sportbouw. Een van onze specialisten komt bij u op locatie langs om de mogelijkheden te bekijken en een offerte uit te brengen. Zo bent u vooraf op de hoogte van alle kosten.

Factoren die de prijs van uw tennisbaan beïnvloeden

Elke tennisbaan die wij aanleggen heeft zijn eigen prijs, omdat de kosten afhankelijk zijn van onder andere de baansoort, de inrichting en de omvang van uw tennispark.

Baansoort

Een van de belangrijkste factoren voor de kosten van uw tennisbaan is het type baan dat u laat aanleggen. Een gravelbaan is goedkoper dan een kunstgrasbaan. Hier staat dan weer tegenover dat kunstgras vrijwel het hele jaar door bespeelbaar is, terwijl u in de winter niet op gravel kunt spelen. Daarnaast zijn er van beide baansoorten verschillende varianten verkrijgbaar, zoals Gravel-Plus Premium en Advantage Redcourt.

Inrichting tennisbaan

De inrichting van de tennisbaan of het tennispark heeft invloed op de kosten. Wilt u dat wij alleen de aanleg van uw  tennisbanen verzorgen? Dan zijn de kosten lager dan wanneer u het tennispark door ons volledig laat inrichten met hekwerken, verlichting en een oefenkooi. Ook materialen als scoreborden en scheidsrechtersstoelen kunnen wij voor u regelen.

Grootte van het tennispark

Ook de omvang van uw tennispark speelt een rol bij de kosten. Logischerwijs betaalt u voor een park met drie tennisbanen meer dan voor één baan. De kosten per baan gaan daarentegen wel omlaag naarmate u meerdere tennisbanen laat aanleggen.

Grondwerk

De locatie van de tennisbaan is van invloed op de kosten. Bij renovatie of ombouw kunnen we vaak (deels) gebruikmaken van reeds aanwezige materialen. Dit scheelt in de kosten. Bij de bouw van een volledig nieuwe baan moet er vaak grond worden ontgraven. De kwaliteit hiervan is van invloed op de eventuele afvoerkosten.

Kosten voor onderhoud

U krijgt niet alleen te maken met eenmalige kosten voor de aanleg van uw tennisveld, ook het onderhoud van de baan in de jaren erna brengt kosten met zich mee. Houdt u hier rekening mee bij het laten aanleggen van uw baan? Het onderhoud is te verdelen in alledaagse schoonmaakwerkzaamheden en jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden.

De hoeveelheid onderhoud en de hiermee gepaard gaande kosten zijn afhankelijk van het type tennisbaan. Lees meer over tennisbaan onderhoud.

Vraag een offerte aan

Op basis van uw wensen maken de specialisten van Wijnbergen Sportbouw een offerte op maat voor u. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor meer inzicht in de kosten van de aanleg van uw tennisbaan. Bel 0343 453 757 of vul het offerteformulier in.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking*