Onderhoud all weather tennisbaan

Het is noodzakelijk dat u uw tennisbaan goed onderhoudt, ongeacht de soort baan. Als u dit niet doet, bestaat het risico dat de baan beschadigd raakt door bijvoorbeeld mos. Een periodieke of jaarlijkse onderhoudsbeurt door een specialist is aan te raden. Wijnbergen Sportbouw helpt u hierbij.

Regelmatig onderhoud all weather baan

Over het algemeen zijn de all weather banen onderhoudsvriendelijk. Maar toch zijn er een aantal onderhoudswerkzaamheden die u met regelmaat moet uitvoeren.

Baan schoonhouden

Om ervoor te zorgen dat de all weather tennisbaan goed bespeelbaar blijft, zorgt u ervoor dat u regelmatig de baan schoonmaakt. Dit houdt in dat u de takjes, blaadjes en ander vuil van de baan moet verwijderen. Dit vuil kan de baan beschadigen en zorgen voor een slechtere waterafvoer.

Mos verwijderen

Dankzij de materialen van de all weather tennisbanen, hechten mos en algen gemakkelijk aan de baan. Daarnaast hebben ze goede groeiomstandigheden. Zorg voor regelmatig onderhoud om mos en algen te voorkomen of te bestrijden.
Als het te laat is, verslechtert de baan en vermindert de bespeelbaarheid.

Slepen en borstelen

Om de toplaag van de tennisbaan egaal te houden, is het van belang om regelmatig de baan te slepen en te borstelen. Wijnbergen Sportbouw biedt u graag de middelen om uw all weather baan netjes en bespeelbaar te houden.

Instrooien

Wekelijks moet u de zandvulling van de tennisbaan controleren. Is de laag op diverse plekken onvoldoende gevuld? Vul deze waar nodig bij.

Periodiek onderhoud all weather tennisbanen

We raden u aan om minstens één keer per jaar professioneel onderhoud uit te laten voeren. Schakel de specialisten van Wijnbergen Sportbouw in voor het onderhoud en we behouden de kwaliteit van uw all weather tennisbaan. De specialisten bekijken de staat van de baan en voeren werkzaamheden uit die bij uw baan nodig zijn.

Instrooilaag losmaken

Voor all weather tennisbanen is de waterdoorlatendheid een belangrijk voordeel. Alleen na een bepaalde tijd wordt de instrooilaag compacter en verslechtert de waterafvoer. Om dit te voorkomen, maken we tijdens het onderhoud de instrooilaag weer los.

Instrooizand schoonmaken

Zelfs als u de baan regelmatig schoonmaakt, blijft er altijd wel een beetje vuil zitten. Bij een professionele schoonmaak zorgen we ervoor dat zelfs dit vuil verwijderd wordt.

Infill aanvullen

Naast het losmaken en schoonmaken van de infill (instrooilaag), is het belangrijk om deze laag aan te vullen. De infill zorgt onder andere voor de stabiliteit van de baan. De specialisten van Wijnbergen Sportbouw vullen de laag weer aan.

Contact

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over het onderhoud van all weather tennisbanen of als u wilt dat we uitgebreid onderhoud uitvoeren. Bel ons via 0343 453 757 of vul onderstaand formulier in.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking*