Smashcourt

In de volksmond en bij tennisverenigingen kent de merknaam Smashcourt veel populariteit. Smashcourt is, net als Advantage RedCourt, een benaming voor de roodzandkunstgras tennisbaan. Bij Wijnbergen Sportbouw leveren we roodzandkunstgrasbanen in de vorm van Advantage RedCourt. U zult hem dan ook in ons assortiment tennisbanen onder die naam vinden. Een Smashcourt tennisbaan, ofwel Advantage RedCourt, is de ideale all-weatherbaan voor uw tennisvereniging. Smashcourt wordt namelijk geroemd, omdat deze baansoort het hele jaar bespeelbaar is, relatief weinig onderhoud nodig heeft en een uitstekende speelkwaliteit biedt. Smashcourt tennisbanen spelen comfortabel en hebben goede grip. De toplaag geeft genoeg stabiliteit en u kunt er prettig op glijden om moeilijke ballen te halen. De balstuit, snelheid en balgedrag worden ook als erg prettig ervaren.

Voordelen van een Smashcourt tennisbaan

Een roodzandkunstgras tennisbaan kent vele voordelen, zowel in kenmerken van de baan als in kwaliteit van het spel:

Kenmerken

  • 12 maanden per jaar bespeelbaar
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Geschikt voor binnen en buiten
  • Lange levensduur (10-15 jaar)
  • Beregening is niet nodig
  • Droogt snel, na regen vlot weer bespeelbaar

Speeleigenschappen

  • U kunt er goed op glijden
  • Zeer prettige balstuit en balsnelheid
  • Zachtere ondergrond: minder belastend voor de spieren en gewrichten
  • Altijd constant, in elk seizoen

kunstgras tennisbaan advantage redcourt

Aanleg van een Smashcourt baan

Wijnbergen Sportbouw heeft ruim 35 jaar ervaring met het aanleggen van tennisbanen. We komen graag bij u een hoogwaardige, nieuwe roodzandkunstgrasbaan aanleggen. Een Smashcourt baan bestaat uit verschillende lagen. Eerst leggen we een zandonderbouw aan met drainage, vervolgens plaatsen we hier een lava fundering overheen. De toplaag bestaat uit een kunststof stabiliteitsmat met belijning. Over de stabiliteitsmat strooien we de rode infill korrels: dit is rood “keramisch” of gecoat zand. Deze combinatie van de stabiliteitsmat en de korrels, zorgt voor de unieke eigenschappen van de Smashcourt tennisbaan.

Onderhoud van de Smashcourt baan

Net als bij elke andere tennisbaan is het raadzaam om zelf de Smashcourt ondergrond goed te onderhouden. Het is belangrijk om takken, mos en dergelijke te verwijderen. Ook is het verstandig om dagelijks – bij voorkeur na elke pot – een fijnmazig sleepnet te gebruiken om de baan weer optimaal speelklaar te krijgen. Om de lijnen optimaal te houden, is het raadzaam om ze elke dag schoon te maken. We raden aan om wekelijks de speciale infill korrels te egaliseren en los te houden door ze te borstelen. Controleer ook wekelijks of er geen oneffenheden ontstaan. Het is raadzaam om de banen regelmatig bij te vullen met rode infill. Vooral bij de baseline is dit belangrijk. De naden en belijning dienen ook wekelijks gecontroleerd te worden. Smashcourt is een stuk minder onderhoudsintensief dan de gravelbaan, maar gaat over het algemeen minder lang mee. Waar een Smashcourt baan 10-15 jaar meegaat, gaat een gravelbaan 20-30 jaar mee.

Laat uw roodzandkunstgrasbaan jaarlijks onderhouden door Wijnbergen Sportbouw. We komen bij u langs om de baan te inspecteren en mos en algen te bestrijden. Dit doen we om de kwaliteit van de baan te behouden en de levensduur te verlengen. We repareren eventuele schade en zorgen ervoor dat de toplaag optimaal speelbaar is.

Welke tennisschoenen zijn nodig voor Smashcourt?

Omdat Smashcourt banen net als gravelbanen zeer geschikt zijn om op te glijden, raden we het gebruik van gravel tennisschoenen aan. Ook kunt u gebruikmaken van omnicourt schoenen.

Wat kost een Smashcourt baan?

Bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van een roodzandkunstgras tennisbaan? Neem dan contact op met Wijnbergen Sportbouw: dé expert in aanleg en onderhoud van elk type tennisbaan. U kunt ons bellen op 0343 453 757, een e-mail sturen naar info@wijnbergen-sportbouw.nl of onderstaand contactformulier invullen.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking*