Tennismuur

Aanleg van een oefenkooi of tenniswand

Een tennismuur of oefenkooi is ideaal om leden zelfstandig te laten oefenen. De speler heeft geen echte tegenstander, maar wordt geconfronteerd met zijn eigen spel. Dit zorgt ervoor dat de speler met een goede techniek tegen de muur moet slaan om de bal goed terug te krijgen. Een oefenmuur verbetert hierdoor de coördinatie en helpt met het oefenen van de verschillende tennisslagen. Laat een tennismuur aanleggen door Wijnbergen Sportbouw en profiteer van onze jarenlange expertise:

  • Al 35 jaar ervaring in het aanleggen van tennisbanen en oefenkooien
  • Tennisbanen en tennismuren conform de laatste eisen van NOC*NSF en KNLTB
  • Door KIWA/ISA-Sport goedgekeurde banen
  • Aanleg van hoogwaardige tennisbanen en wanden die jarenlang meegaan

Vraag een offerte aan of informeer naar de verschillende mogelijkheden voor een tennismuur of oefenkooi.

Voordelen van een tennismuur

Veel professionele spelers, zoals Andy Murray en Novak Djokovic oefenen regelmatig op een tennismuur. Dat is handig, omdat je met een tennismuur je eigen tegenspeler bent. Je hebt hierdoor een “tegenstander” die de ballen op een constante wijze terugspeelt. Hier heeft u zelf veel invloed op: hoe harder u slaat, hoe harder u de bal terugkrijgt. Voor tennisverenigingen is een tennismuur of oefenkooi een ideale toevoeging. Wanneer leden geen partner of les hebben, kunnen ze evengoed zelfstandig oefenen.

Volledig tennispark door Wijnbergen Sportbouw

Bij Wijnbergen Sportbouw hebben we al ruim 35 jaar ervaring met het aanleggen van elke soort tennisbaan. Naast het aanleggen van tennisbanen zijn we in staat om tennisverenigingen te voorzien van een volledige inrichting en onderhoudsmaterialen. We plaatsen dus niet alleen de tennisbaan, maar regelen ook het hekwerk, verlichting, beregening, en alle benodigde accessoires. Denk hierbij aan de scoreborden, netpalen, scheidsrechtersstoelen, baanbezems en meer.

Tennisbaan renovatie

Een verouderde tennisbaan is vaak slecht bespeelbaar en verhoogt de kans op blessures. Vaak heerst de gedachte dat een verouderde tennisbaan in zijn geheel vervangen moet worden. Dit is niet altijd het geval. We komen altijd eerst de huidige staat van de tennisbaan inspecteren. Voor een tennisbaan renovatie bent u namelijk veel minder tijd en geld kwijt dan voor het aanleggen van een compleet nieuwe tennisbaan. Met een tennisbaan renovatie leveren we de baan zo goed als nieuw op, zodat hij weer jaren bespeeld kan worden.

Neem contact op met Wijnbergen Sportbouw

Wijnbergen Sportbouw verzorgt alle benodigdheden voor uw tennispark. Heeft u een vraag of heeft u interesse in een van onze hoogwaardige tennisbanen? Neem dan contact op via 0343 343 757, stuur een mail naar info@wijnbergen-sportbouw.nl of vul onderstaand contactformulier in.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking*