Tennisbaan aanleggen

Wijnbergen sportbouw legt verschillende soorten hoogwaardige tennisbanen aan:

Gravel Tennisbaan

Gravel is een mengsel van gemalen baksteen en gebroken materiaal uit de keramische industrie. Nederland is een land waar van oudsher veel gravelbanen liggen. Veel spelers geven de voorkeur aan gravelbanen. In de loop van het seizoen neemt de waterdoorlatendheid van de toplaag af. Gravelbanen vergen daarom intensief onderhoud.

Meer over gravel tennisbanen

Gravel-plus Premium

Gravel-plus Premium is een speciale gravelbaan die onder afschot wordt aangelegd. Het mengsel bestaat voornamelijk uit gemalen dakpannen. Deze gravelbanen verschillen van traditionele tennisbanen door de slimme regenwaterafvoer. Bij traditionele gravelbanen wordt hemelwater via de toplaag naar beneden afgevoerd. Banen met Gravel-plus Premium worden onder een zeer flauwe helling (onder afschot) aangelegd, zodat het regenwater ook naar de zijkanten wordt afgevoerd. Het regenwater wordt aan de zijkant van de baan opgevangen in een lijngoot die is aangesloten op een watergang of riolering. Om de afvoer van regenwater over het oppervlak mogelijk te maken is de samenstelling van de gravellaag aangepast.

Meer over Gravel-plus Premium

gravel tennisbaan
aanleg nieuwe tennisbaan
indoor gravel tennisbaan

Kunstgras tennisbaan

Kunstgras voor tennisbanen is inmiddels een veel voorkomende baansoort in Nederland. De goede waterdoorlatendheid en bestendigheid tegen vorst maken dat er bijna het gehele jaar door op gespeeld kan worden. Kunstgrasbanen zijn niet onderhoudsvrij, maar over het algemeen is het onderhoud wel minder intensief dan voor bijvoorbeeld gravelbanen.

Meer over kunstgras tennisbanen

Advantage Redcourt

De afgelopen 10 jaar is er in Nederland een snelle opkomst geweest van zandkunstgras tennisbanen, waaronder Smashcourt en Advantage RedCourt. In vergelijking met kunstgras benaderen de speeleigenschappen van Advantage RedCourt het traditionele gravel beter. Dit wordt gecombineerd met de voordelen van een all-weatherbaan. De kortpolige Advantage RedCourt stabiliteitsmat wordt maximaal ingestrooid met rode keramische infill. Hierdoor ontstaat een stabiele en vlakke toplaag, belangrijk voor een optimale balstuit en balsnelheid.

Meer over Advantage Redcourt

Eurotop

Eurotop is een baansoort die ook wel bekend is onder de naam mateco of drainbeton. Deze baansoort wordt gebouwd op een fundering van zand en grind. De baan kan worden voorzien van een coating of dienen als ondergrond voor een kunstgras of Advantage RedCourt toplaag. Vanwege het relatief makkelijke onderhoud is Eurotop een populaire ondergrond voor minibanen, oefenkooien en particuliere banen.

Meer over Eurotop

outdoor kunstgras tennisbaan
gravel tennisbaan Wijnbergen Sportbouw
kunstgras tennisbaan eurotop

Padel

Padel is een snel in populariteit groeiende racketsport die zich het best omschrijft als een combinatie van tennis en squash. Deze racketsport, al razend populair in Spanje en Zuid-Amerika, begint zich langzamerhand ook in Nederland te ontwikkelen. Je speelt het als dubbelteam op een veld van 20 x 10 meter dat is omgeven door een glazen wand en hekwerk. Als ervaren tennisbaanbouwer kan Wijnbergen Sportbouw u ook van dienst zijn bij de aanleg van uw padelbanen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meer over Padel

All weather tennisbaan

Met de all weather tennisbaan tennist u het hele jaar door, ook in de winter. De banen zijn namelijk beter bestand tegen regen en vorst dan de standaard gravelbanen. De tennisbanen bevatten een toplaag waarmee water verticaal of horizontaal goed afgevoerd wordt. Dankzij deze toplaag tennist u gerust in alle weersomstandigheden.

Meer over all weather tennisbanen

Edel Elite LSR

Een Edel Elite LSR is een kunstgrasbaan ingestrooid met zand. Deze zandkunstgrasbanen worden als goed alternatief gezien voor gravelbanen. Ze zijn onderhoudsvriendelijk en garanderen een hoog comfort. De hoge waterdoorlatendheid van de baan zorgt ervoor dat water snel wegloopt en de baan het hele jaar door te gebruiken is.

Andere all weather tennisbanen zijn: