Tennisbaan beregening

Wijnbergen Sportbouw is uw vertrouwde partner in de aanleg en het onderhoud van tennisbanen. In de tenniswereld is de kwaliteit van de speelvelden van cruciaal belang. De juiste beregening van de tennisbanen speelt een sleutelrol in zowel de speelervaring als de duurzaamheid van de baan. Bij Wijnbergen Sportbouw begrijpen we het belang van een perfect onderhouden tennisbaan en bieden we in samenwerking met gespecialiseerde partners geavanceerde beregeningsoplossingen die zijn ontworpen om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

  • Al 35 jaar de specialist in gravel tennisbanen
  • Conform vereisten NOC*NSF en KNLTB
  • Gekeurd door KIWA/ISA-Sport
  • Inclusief inrichting en eventueel onderhoud

Voor meer informatie of een offerte op maat neemt u contact met ons op. Wij reageren vaak al binnen één werkdag.

Tennisbaan beregening voor welk type baan?

Een traditionele natuurgras tennisbaan à la Wimbledon heeft natuurlijk zeer specifieke beregening nodig. In Nederland wordt hier echter, Rosmalen uitgezonderd, niet op gespeeld en is een beregeningsinstallatie alleen noodzakelijk voor gravel(achtige) banen. Kijkend naar de toplagen in het assortiment van Wijnbergen Sportbouw komen we dan uit bij gravel, Gravel-plus Premium en Top Clay tennisbanen. Deze baansoorten hebben een nauwkeurige beregening nodig om stofvorming te voorkomen en de ideale speelcondities te garanderen. Een te droge baan kan leiden tot een harde en ongelijke ondergrond, wat de speelkwaliteit vermindert en het risico op blessures verhoogt. Ook is bij een te droge baan de slijtage hoger. Aan de andere kant kan een te natte baan slipgevaar opleveren en de structuur van de baan aantasten.

De beregeningssystemen waarmee wij werken zijn ontworpen om rekening te houden met deze variabelen, waarbij de juiste hoeveelheid water op het juiste moment wordt geleverd om zo een consistente speelkwaliteit te waarborgen. Door gebruik te maken van geavanceerde sensoren en automatisering, zorgen we ervoor dat elke tennisbaan de optimale vochtigheid heeft, afgestemd op de specifieke ondergrond en omgevingsomstandigheden. Met Wijnbergen Sportbouw kiest u voor een partner die de kunst van het perfect beregenen van tennisbanen verstaat.

Tennisbaan inclusief bewateringssysteem aan laten leggen door Wijnbergen Sportbouw

Onze jarenlange ervaring in de aanleg van tennisbanen combineren we met de nieuwste technologieën in beregeningssystemen. Deze systemen zorgen voor een optimale vochtbalans, essentieel voor een uitstekende speelconditie en langdurige bescherming van uw investering. Bij Wijnbergen Sportbouw streven we ernaar om niet alleen aan uw verwachtingen te voldoen, maar deze te overtreffen, met op maat gemaakte oplossingen die uw tennisbanen in topconditie houden.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet mijn tennisbaan beregend worden?

De frequentie van beregening hangt af van verschillende factoren, zoals het type baan, het klimaat en het gebruik van de baan. Onze specialisten adviseren u graag over een beregeningsschema dat past bij uw specifieke situatie.

Kan ik de beregening van mijn tennisbaan automatiseren?

Ja, moderne beregeningssystemen bieden mogelijkheden voor automatisering. Dit betekent dat u de beregening kunt programmeren op basis van tijd, frequentie en zelfs vochtigheidsniveaus. Automatisering zorgt voor gemak en efficiëntie en helpt bij het behouden van optimale speelcondities.

Is het mogelijk om de waterhoeveelheid per baan aan te passen?

Absoluut. De beregeningssystemen die we gebruiken zijn ontworpen voor flexibiliteit en kunnen worden aangepast om de juiste hoeveelheid water per baan te leveren. Dit zorgt voor een efficiënt watergebruik en garandeert dat elke baan de juiste hoeveelheid vocht ontvangt.

Hoe onderhoud ik mijn beregeningssysteem?

Regelmatig onderhoud is essentieel om uw beregeningssysteem efficiënt te laten werken. Dit omvat het controleren van sproeiers, het schoonmaken van filters, en het controleren van de systeemdruk. Wijnbergen Sportbouw biedt onderhoudsdiensten om uw systeem in optimale staat te houden.

Wat zijn de kosten van een beregeningssysteem voor tennisbanen?

De kosten variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de hoeveelheid banen, de watervoorziening, het type systeem dat u kiest, en de complexiteit van de installatie.

Contact opnemen met Wijnbergen Sportbouw

Heeft u een vraag over het beregenen van uw tennisbaan of wilt u een afspraak maken voor tennisbaan onderhoud? Vul dan onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking*