Tennisbaan onderhoud

Wie vaak een potje tennis speelt, weet dat een tennisbaan na verloop van tijd slijtage gaat vertonen. Om zo lang mogelijk van de tennisbanen te kunnen genieten, laat u ze jaarlijks onderhouden om de kwaliteit te behouden. Voor zowel het onderhouden van gravelbanen als kunststofbanen draaien wij onze hand niet om. Met specialistische gereedschappen en werktuigen maken wij uw banen schoon en voorkomen we schade door vervuiling, vocht, mos en algen.

 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Specialist in tennisbaan onderhoud en aanleg
 • Onderhoud van alle soorten gravelbanen en kunstgrasbanen

Bel Wijnbergen Sportbouw in Heerde voor meer informatie over tennisbaan onderhoud. Onze specialisten vertellen u graag meer over de mogelijkheden en voorzien u desgewenst van een geheel vrijblijvende offerte.

TENNISBAAN LATEN ONDERHOUDEN

Een tennisbaan aanleggen is een flinke uitgave, daarom wilt u er ook zo lang mogelijk van genieten. Regelmatig de baan laten onderhouden is dan ook aan te raden. Dit betekent niet alleen dat de banen regelmatig gecontroleerd moeten worden, maar ook dat de toplaag periodiek onderhouden moet worden. Hiervoor is het belangrijk om een specialist als Wijnbergen Sportbouw in te schakelen. Met een goed onderhouden tennisbaan voorkomt u onveilige situaties en bent u verzekerd van een kwalitatief goede speelomgeving. Laat uw tennisbaan dus regelmatig onderhouden door de experts van Wijnbergen Sportbouw.

ONDERHOUD TENNISBANEN

Het onderhouden van een tennisbaan is een belangrijke stap in het behoud van de kwaliteit van het spel. Of u nu een graveltennisbaan of een kunstgrasbaan heeft, ieder jaar is er een bepaald onderhoud vereist om ervoor te zorgen dat uw baan er zo goed mogelijk uitziet en uw spelers de beste ervaring krijgen. We vertellen u graag hoe we uw gravel tennisbaan of kunstgras tennisbaan onderhouden.

Onderhoud gravel tennisbaan

Om de gravelbanen in het voorjaar speelklaar te maken, laat u ze onderhouden door de experts van Wijnbergen Sportbouw. Met speciale gereedschappen en werktuigen verzorgen we uitstekend onderhoud van uw gravel tennisbaan. Hierbij doorlopen we de volgende stappen:

 • Indien nodig halen we eerst de lijnen van de baan.
 • Vervolgens verwijderen we de vervuilde bovenlaag van de gravel.
 • Na het opbrengen van nieuwe gravel mengen we deze goed door met het onderliggende gravel om een geheel te maken van het materiaal.
 • We egaliseren de gravel toplaag.
 • We plaatsen de lijnen van het tennisveld opnieuw.
 • Tot slot walsen we de gravelbanen.

Onderhoudsadvies gravelbaan

Laat uw gravel tennisbanen in het voorjaar door Wijnbergen Sportbouw prepareren. Wij zorgen voor een goede basis om de voorjaarscompetitie in te gaan.

 

Onderhoud kunstgras tennisbaan

Vervuiling is het grootste gevaar van kunstgrasbanen. Daarom is het van belang dat u uw tennisbaan regelmatig laat schoonmaken door een specialist. Wijnbergen Sportbouw is gespecialiseerd in het onderhouden van kunstgras tennisbanen en voert de volgende werkzaamheden voor u uit:

 • We verwijderen vuil als bladeren en takken van de tennisbaan.
 • We halen het net omhoog om ook het kunstgras onder het net te kunnen bereiken.
 • Vervolgens borstelen we de baan stevig om de bovenlaag goed los te maken.
 • Met specialistische machines reinigen we vervolgens de bovenlaag van het zand, waarbij vezelslijtsel, organisch stof, ballenpluis, haren e.d. worden afgezogen.
 • Het schone zand valt terug op de banen en wordt weer netjes verdeeld.
 • De dikte van de zandvulling is van essentieel belang voor tennis, dus vullen we het zand op de kunstgrasmat eventueel plaatselijk aan.

Onderhoudsadvies kunstgrasbaan

Laat uw kunstgras tennisbanen één of twee maal per jaar reinigen door een van onze specialisten. Daarbij filteren we het zand om de kwaliteit van de baan te behouden.

Onderhoud kunstgrasbaan

 

Zelf Mos en algen voorkomen en bestrijden

In het kader van voorkomen is beter dan genezen, leggen we u uit hoe u algen en mos voorkomt. Hoe groter het probleem namelijk wordt, des te meer tijd en geld kost het om de schade te herstellen. Naast ons specialistische onderhoud draagt u ook zelf bij aan het bestrijden van mos en algen met enkele simpele, maar regelmatig uit te voeren handelingen. Neem direct contact op met onze specialisten via 0343 453 757 als er toch mos en algen groeien op uw tennisbaan.

Zelf uw tennisbaan onderhouden

Naast het professionele onderhoud van uw tennisbanen is het van belang dat u ze zelf regelmatig onderhoudt om een goede conditie van de banen te waarborgen. Een gravelbaan dient bijvoorbeeld regelmatig geveegd te worden, zodat de gravel goed verdeeld blijft over de gehele tennisbaan. Een kunstgrasbaan dient u vrij te houden van bladeren en vuil om te voorkomen dat deze de waterdoorlatendheid van de baan verminderen.

Onderhoudsmaterialen

Wij voorzien u graag van de juiste materialen om uw tennisbanen zelf te onderhouden zoals:

 • Baanbezems
 • Lijnenvegers
 • Sleepnetten
 • Gravel
 • Instrooizand
 • Rode infill

Bekijk onze catalogus voor meer informatie. Is uw onderhoudsmateriaal kapot? Bestel dan gemakkelijk nieuwe materialen bij ons.

Vragen over tennisbaan onderhoud?

Voor meer informatie over het onderhouden van uw tennisbaan neemt u contact op met Wijnbergen Sportbouw in Heerde. Bel 0343 453 757 of vul het formulier in om een vrijblijvende offerte aan te vragen:

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking*