All weather tennisbaan

All weather tennisbaan aanleggen

Een tennisbaan die u het hele jaar kunt bespelen noemen we een all weather tennisbaan. Dit type baan is beter bestand tegen regen en vorst dan de traditionele gravelbanen. Met een all weather baan biedt u uw leden de gelegenheid om onder bijna alle weersomstandigheden te tennissen, ook in de winter. Wijnbergen Sportbouw verzorgt de professionele aanleg van tennisbanen voor tennisverenigingen en particulieren. Ontdek onze voordelen:

  • Verschillende typen all weather tennisbanen
  • Altijd conform vereisten van KNLTB en NOC*NSF
  • Uw baan van a tot z aangelegd door onze specialisten
  • Ook tennissen na regen of bij vorst

Laat u door onze specialisten informeren over de aanleg van een all weather tennisbaan of vraag direct een offerte aan. We komen bij u langs om de situatie ter plaatse te inspecteren en vertellen u over de mogelijkheden.

Wat is een all weather tennisbaan?

Zoals de naam al verklapt is een all weather tennisbaan een type baan dat onder bijna alle weersomstandigheden te bespelen is. U kunt na een regenbui weer snel op de baan tennissen. Ook bij vorst kan er op een all weather baan worden doorgespeeld. In essentie bestaat een all weather baan uit een toplaag die water verticaal en/of horizontaal goed kan afvoeren. Tevens dient deze toplaag niet gevoelig te zijn voor vorst. Verder is een goed drainagesysteem van belang om de invloed van grondwater op de baanconstructie te beperken. Zo kunt u in elk seizoen spelen: lente, zomer, herfst en winter.

Verschillende baansoorten

U heeft de keuze uit verschillende baansoorten wanneer u een all weather tennisbaan wilt laten aanleggen. Bij Wijnbergen Sportbouw werken we met kunstgras, gravel en drainbeton banen.

Gravelbaan

Advantage RedCourt

De all weather tennisbaan Advantage RedCourt is een kunstgrasbaan met de kwaliteiten van een gravelbaan. Dit betekent dat hij het hele jaar te bespelen is. De ondergrond (een kortpolige kunstgrasmat) is zo gemaakt dat deze de spieren en gewrichten tijdens het spelen minder zwaar belast.

Ontdek de Advantage RedCourt tennisbaan

Eurotop

Ook Eurotop is een all weather tennisbaan. Het waterdoorlatende beton (drainbeton) zorgt ervoor dat u bij slecht weer toch kunt tennissen. Ook is Eurotop geschikt als ondergrond voor een kunstgras of Advantage RedCourt toplaag.

Ontdek de Eurotop tennisbaan

Eurotop
Edel Elite LSR

Edel Elite LSR

Ook de zandkunstgrasbaan Edel Elite LSR is een all weather tennisbaan. Dit type baan is onderhoudsvriendelijk en garandeert u van een hoog spelcomfort. Door de hoge waterdoorlatendheid van de kunstgrasmat loopt water snel weg en kunt u de baan het hele jaar bespelen.

 

Ontdek de Edel Elite LSR

 

Onderhoud van uw baan

Het benodigde onderhoud is afhankelijk van de baansoort die u kiest. U dient elke tennisbaan goed te onderhouden om te zorgen dat deze zijn kwaliteit behoudt door de jaren heen. Op onze pagina tennisbaan onderhoud vindt u meer informatie.

All weather tennisbanen laten aanleggen

Wijnbergen Sportbouw adviseert u graag: we helpen u de juiste all weather tennisbaan te kiezen en maken een prijsopgave voor u. Zo weet u van tevoren precies waar u aan toe bent. Via 0343 453 757 maakt u een vrijblijvende afspraak.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking*