Padelbaan aanleggen

Laat een padelbaan aanleggen voor het spelen van de steeds populairder wordende racketsport padel. Met 35 jaar ervaring als tennisbaanbouwer zijn we uitstekend in staat om padelbanen aan te leggen, gezien de grote overeenkomsten tussen de ondergrond waarop gespeeld wordt. We installeren de gehele baan inclusief de kooi rondom het veld en de inrichting. Voor de levering en plaatsing van de padelkooien werken we samen met Padelfactory.

  • Al 35 jaar de specialist in tennisbanen
  • Inclusief padelkooi en overige inrichting voor uw baan
  • Hoogwaardige materialen en vakkundige baanbouwers

Voor de aanleg van een padelbaan of meer informatie over de kosten neemt u contact met ons op. U ontvangt over het algemeen binnen een werkdag een reactie.

WAT IS PADEL?

Sinds enkele jaren komt de racketsport padel op in Nederland. Het is een sport die wel wat wegheeft van een kruising tussen tennis en squash. Met twee of vier spelers (dubbelspel) speelt u een spel waarbij u met een racket de bal over een net slaat. De wanden rondom het veld vormen het grootste verschil met tennis.

AFMETING PADELBAAN

Padel wordt gespeeld op een baan van 10 bij 20 meter met 2 meter uitloop. De padelbaan onderscheidt zich met name van de tennisbaan door de omringende glazen kooi. Padel wordt in Nederland alleen op kunstgras gespeeld. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, kosten en aanleg van padelbanen.

Voordelen kunstgras padelbaan

  • Hele jaar door bespeelbaar
  • Minder onderhoud nodig
  • Laat water goed door

Bekijk onze andere kunstgrasbanen

GLAZEN PADELKOOI

De padelkooi maken we van staal, glas en gaas. Om te zorgen dat u de bal niet door het glas heen slaat, werken we met sterk veiligheidsglas. Mocht dit glas toch breken, dan valt het in honderden stukjes uiteen, zodat de kans op letselschade vele malen kleiner is dan bij normaal glas. Het stevige metalen frame wordt gebruikt om het glas en het staalgaas op hun plek te houden.

BAANINRICHTING

We plaatsen de padelbaan, maar verzorgen ook de afwerking en inrichting van uw sportpark. Heeft u scoreborden, spelersbankjes en onderhoudsmaterialen nodig? Wijnbergen Sportbouw zorgt dat alles op zijn plaats staat of hangt, zodat u na de aanleg van de baan direct kunt spelen.

KOSTEN PADELBAAN AANLEGGEN

De kosten voor het aanleggen van een padelbaan zijn afhankelijk van uw wensen. We kunnen daarom geen vaste prijs noemen. Wilt u een padelbaan laten aanleggen door Wijnbergen Sportbouw? Vraag dan een offerte bij ons aan. Zo weet u precies wat de aanleg van uw padelbaan gaat kosten.

PADELBAAN ONDERHOUDEN

U kunt uw padelbaan zelf onderhouden, maar voor het grote onderhoud dat één à twee keer per jaar plaatsvindt raden we u aan om een specialist in te schakelen. Wijnbergen Sportbouw maakt de kunstgas toplaag van uw baan grondig schoon, ook de randen rond de kooi hebben hierbij onze aandacht. Lees meer over onderhoud van gravel- en kunstgrasbanen.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER PADELBANEN

Omdat we vaak dezelfde vragen krijgen over onze padelbanen, hebben we de meest gestelde vragen hieronder voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via 0343 453 757.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN PADELBAAN EN EEN TENNISBAAN?

Het grote verschil tussen een padelbaan en een tennisbaan is dat een padelbaan omringd is door glazen wanden.

MOGEN DE GLAZEN WANDEN GEBRUIKT WORDEN BIJ PADEL?

Jazeker, de glazen wanden kunt u gebruiken om de bal tegenaan te laten stuiteren voordat u hem terugslaat naar de tegenpartij. Ook mag de bal via de wand terug over het net worden geslagen.

HOE VEEL ZAND LIGT ER OP EEN PADELBAAN?

De padelbanen in Nederland zijn in de meeste gevallen kunstgrasbanen. Om ervoor te zorgen dat de vezels mooi omhoog blijven staan, strooien we de baan in met zand. Daarnaast beschermt het zand de grasmat en zorgt het voor stabiliteit tijdens het spelen. Gemiddeld ligt er zo’n 3 ton zand op een padelbaan.

GEHEEL VRIJBLIJVEND ADVIES

Via telefoonnummer 0343 453 757 vraagt u meer informatie of een offerte aan voor de aanleg, renovatie of het onderhoud van uw padelbaan. U kunt ook onderstaand formulier invullen.