Onderhoud Tennis Force ® II baan

Tennis Force ® II banen benaderen qua speeleigenschappen de klassieke gravelbanen. Het grote verschil zit in het onderhoud en de tijd die het kost voor de baan om weer op te drogen. De Tennis Force ® II banen zijn namelijk veel sneller weer bespeelbaar dan gravelbanen en het onderhouden van de Tennis Force ® II is veel minder intensief dan bij gravelbanen. Toch blijft het belangrijk de Tennis Force ® II baan te laten onderhouden door specialisten zoals Wijnbergen Sportbouw. Vraag nu een offerte aan of neem telefonisch contact met ons op.

 • Al meer dan 35 jaar ervaringin het aanleggen en onderhouden van tennisbanen
 • Specialist in het aanleggen van tennisbanen
 • Beschikbaar voor onderhoud van alle soorten tennisbanen

 

Het onderhouden van uw Tennis Force ® II baan

Wanneer het aankomt op het onderhouden van uw Tennis Force ® II baan, maken we onderscheid in drie momenten. We lichten ze hieronder graag even aan u toe:

 • Het dagelijkse onderhoud
 • Het wekelijkse onderhoud
 • Het periodieke onderhoud

 

Het dagelijkse onderhoud

Om ervoor te zorgen dat de tennisbanen lang meegaan, is het belangrijk ze dagelijks goed te onderhouden. Dit begint bij het slepen of vegen van de baan met een bezem of sleepnet na het spelen. Door te slepen of te vegen verdeelt u het materiaal weer evenredig over de baan. Daarnaast is het belangrijk dat het gravel vochtig blijft. Besproei het tennisveld dus regelmatig met water.

Het wekelijks onderhoud

Het wekelijkse onderhoud bestaat uit het schoonmaken van de baan. Hiermee bedoelen we dat u losliggende bladeren en papier weghaalt en onkruid verwijdert. Wanneer u tijdens het slepen van de baan onkruid tegenkomt, raden we aan dit zo snel mogelijk te verwijderen.

Het periodieke onderhoud

Het periodieke onderhoud dient te worden gedaan door de specialisten van Wijnbergen Sportbouw. Door slijtage van het gravel kan, in sommige gevallen, een vergruisde laag ontstaan. Wanneer dit het geval is verwijderen we dit, reinigen we de toplaag en vullen we de toplaag weer aan. We focussen hierbij op de meest bespeelde plaatsen. De frequentie van het periodieke onderhoud is afhankelijk van de bespelingsgraad en het algemene onderhoudsniveau van de banen. Gemiddeld zal dit ongeveer eens per 3 jaar zijn.

Feitjes over de Tennis Force ® II banen

 • Bij Tennis Force ® II is zowel sprake van verticale (door de toplaag naar beneden) als horizontale (via de lijngoten) waterafvoer
 • De Tennis Force ® II banen zijn het hele jaar door bespeelbaar
 • De Tennis Force ® II banen zijn geschikt voor rolstoeltennis
 • Tennis Force ® II banen zijn geschikt als wedstrijdbanen
 • De Tennis Force ® II banen kennen geen “bad bounces” zoals gravelbanen
 • Er is een duidelijke balafdruk zichtbaar op de Tennis Force ® II banen

 

Contact opnemen met Wijnbergen Sportbouw

Wilt u uw Tennis Force ® II banen laten onderhouden door de specialisten van Wijnbergen Sportbouw? Neem dan contact op met ons op. U kunt onderstaand contactformulier invullen of bellen naar
0343 453 757.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking*