Onderhoud Canada Tenn baan

Voor elk type tennisbaan geldt: om zo lang mogelijk op uw tennisbaan te kunnen blijven spelen, is het belangrijk dat u de baan jaarlijks laat onderhouden door specialisten. Zij weten alles van het nodige onderhoud voor elk type baan. Door te kiezen voor de specialisten van Wijnbergen Sportbouw weet u zeker dat uw Canada Tenn tennisbaan in een uitstekende conditie blijft. Wilt u uw tennisbanen laten onderhouden door Wijnbergen Sportbouw? Vraag dan een offerte aan of bel ons bij vragen.

 • Al meer dan 35 jaar ervaring 
 • Specialist inhet aanleggen van tennisbanen
 • Inzetbaar voor onderhoud van alles soorten tennisbanen

Het onderhouden van uw Canada Tenn tennisbaan

Het onderhouden van de Canada Tenn tennisbanen kan worden opgedeeld in de volgende drie momenten:

 • Het dagelijkse onderhoud
 • Het wekelijkse onderhoud
 • Het jaarlijkse onderhoud

 

Het dagelijkse onderhoud

Canada Tenn tennisbanen kunnen bij goed onderhoud tot wel 25 tot 30 jaar meegaan. Het onderhouden begint bij het dagelijkse onderhoud. Het is belangrijk dat u de baan na het spelen, net als bij een gravelbaan, veegt of sleept met een bezem of een sleepnet. Hierdoor verdeelt u het materiaal weer gelijkmatig over het veld. Daarnaast is het belangrijk dat u kleine beschadigingen op tijd repareert. Let hier dus goed op bij het slepen of vegen van de baan. Als laatste is het belangrijk dat u de baan regelmatig besproeit, de baan moet namelijk vochtig blijven.

Het wekelijkse onderhoud

Naast het dagelijkse onderhoud is het belangrijk dat u wekelijks aandacht besteedt aan het schoonmaken van de baan. Hiermee bedoelen we dat u bladeren, papier en onkruid verwijdert. Ook dient u wekelijks te controleren of er kuilen en oneffenheden zijn ontstaan tijdens het spelen. Wanneer dit het geval is, dient u deze op te vullen en te walsen zodat de tennisbaan weer egaal is. Als laatste is het belangrijk dat u de afwateringsgoten controleert. Verwijder eventuele blaadjes en ophopingen zodat het water weer goed afgevoerd kan worden.

Het jaarlijkse onderhoud

Het jaarlijkse onderhoud vindt vaak plaats in het voorjaar en kunt u het beste laten uitvoeren door de specialisten van Wijnbergen Sportbouw. Zo weet u zeker dat uw tennisbaan in topconditie blijft. Het jaarlijkse onderhoud bestaat onder andere uit het schoonmaken van de banen, hiermee bedoelen we het verwijderen van bladeren en mos. Daarnaast dienen de uitgelopen delen van de baan opnieuw opgevuld te worden met nieuw toplaagmateriaal. Ook is het belangrijk dat de baan goed gesproeid wordt en dat de toplaag door het slepen of walsen weer egaal is. Als laatste controleren onze specialisten de belijning en goten en bestrijden ze effectief mos en algen.

Feitjes over een Canada Tenn tennisbaan

 • In het voorjaar zijn de banen zachter dan in het najaar
 • De demping van de Canada Tenn banen is vergelijkbaar met die van een gravelbaan
 • Op het materiaal blijft een duidelijke balafdruk achter
 • In de eerste periode na het aanleggen van de baan is de baan relatief zacht
 • Op een Canada Tenn tennisbaan kunt u glijden en bewegen zoals op een gravelbaan

 

Contact opnemen met Wijnbergen Sportbouw

Wilt u meer weten over het laten onderhouden van uw Canada Tenn tennisbaan? Neem dan contact op met de specialisten van Wijnbergen Sportbouw. U kunt onderstaand contactformulier invullen of bel ons via 0343 453 757.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking*

Niet leesbaar? Verander tekst